Участь Центру 4.0 у регіональному ландшафті Індустрії 4.0 Харківського регіону

Участь Центру 4.0 у регіональному ландшафті Індустрії 4.0 Харківського регіону

Представники регіонального Центр 4.0 Харківського регіону представили інноваційні розробки для Індустрії 4.0 від Національного аерокосмічної університету ім. М. Є. Жуковського “ХАІ” під час презентації ландшафту Індустрії 4.0 Харківського регіону, що проводився 23 березня в рамках EU Industry Days 2021.

Під час конференції, що проходила в Unit.city, присвяченій створенню Регіонального ландшафту Індустрії 4.0 м. Харкова, доповіді представили:

Інноваційні розробки Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського “ХАІ” представляли Вячеслав Харченко, Колісник Марина та Ліна Смовзюк. В загальній презентації були освітлені розробки в галузі Industry 4.0 – “Шерінговий розумний самокат КВИК”, розроблений студентами ХАІ, рішення в галузі кібербезпеки, рішення для створення Розумних будівель, дрони і БПЛА, рішення індустріального інтернету речей для контролю корозії об’єктів, що вже мають впровадження на рівні TRL8-9. Були представлені інноваційні розробки викладачів та студентів кафедри комп’ютерних систем мереж і кібербезпеки (503), кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій (302), а також Науково-дослідного інституту проблем фізичного моделювання режимів польоту літаків.

За загальними враженнями в результаті проведеної конференції Харків підтвердив свій високий потенціал в машинобудуванні та інжинірингу й були представлені як компанії старого типу, але які активно переходять на рельси 4.0, так і нові, молоді сучасні компанії. Дуже добре та згуртовано проявили себе університети ХАІ, ХНУРЕ та ХПІ.